kunstreizen

website in aanbouw

Kunstreizen

door Veelkleurig

 

 

In de voetsporen van de Impressionisten:

Mogelijk met ingang van de zomer van 2021 wil ik kunstreizen gaan organiseren. Tijdens de reizen zullen we naar de plekken gaan waar de Impressionisten hebben geschilderd, we genieten van hun schilderijen, gaan in op achtergrond informatie en bezoeken musea.

 

In de voetsporen van Sisley:

Sisley heeft in de jaren zeventig van de 19e eeuw in de omgeving van Marly-le-roi gewoond. We bewonderen het aquaduct, de drinkplaats, de ‘machine’ en andere interessante plekken waar Sisley geschilderd heeft. In 1880 verhuist hij naar de omgeving van Moret-sur-Loing. Daar schildert hij meermalen de kerk en de brug. We zullen zijn series vergelijken met die van Monet.

Sisley, 1876, Market place at Marly

Sisley, 1893, Église de Moret, temps de plein soleil (detail)

Sisley, 1891, Moret-sur-Loing, the Porte de Bourgogne

De ‘school of Pontoise’: 

Camille Pissarro heeft lange tijd in Pontoise gewoond. Bekend is dat hij in die omgeving samen heeft geschilderd met Cézanne en Gauguin. Minder bekend zijn andere schilders die hier actief waren, zoals Béliard, Bureau, Piette en Vignon. We genieten van hun schilderijen. Vergelijken hun schilderstijl. Bezoeken de pittoreske plekken waar ze geschilderd hebben. En brengen een bezoek aan Musée Camille Pissarro in Pontoise.

Béliard, 1872-75, Pontoise, view of the Lock (Quai d’Écluse; detail)

Piette, 1876, Market-Place

Vignon, view on Auves-sur-Oise